Match bord1

 

  • Home
  • Voor organisaties

Voor organisaties

Zaken doen met bedrijven:

Maak het ‘sexy’! U hoeft geen hippe, flitsende organisatie te zijn om indruk te maken op bedrijven. Het gaat erom dat u uw boodschap aantrekkelijk verpakt. Een kerstdiner voor dementerende ouderen maakt indruk als u duidelijk maakt hoeveel het voor de bewoners, hun partners en het personeel betekent. De sfeer van kerstliederen, samen genieten, kaarslicht… Het is de kunst om een verhaal te vertellen!

De eerste indruk telt… Sommige maatschappelijke organisaties hebben moeite zich te presenteren als een gelijkwaardige partner. U wilt toch iets van een bedrijf? Maar u komt zeker ook iets brengen! Bedenk dat uw grootste toegevoegde waarde voor een bedrijf uw passie en betrokkenheid is bij het doel waarvoor u zich inzet.

Kort, krachtig en concreet Formuleer kort en krachtig wie je (organisatie) bent en geef heel concreet aan wat je wens is. Je wilt immers de beperkte tijd zo efficiënt mogelijk benutten door zoveel mogelijk bedrijven te spreken.

Geven en nemen Houd tijdens gesprekken met het bedrijf in de gaten of de door u beoogde resultaten niet te veel in het gedrang komen. Onderhandelen is geven en nemen. Het is niet realistisch om van een bedrijf te verwachten dat zij zonder meer akkoord gaan met al uw voorstellen. Een bedrijf zal ongetwijfeld met tegenvoorstellen of nieuwe ideeën komen. Schrik daar niet van. Het inbrengen van ideeën is iets anders dan het sturen van de plannen. Bij het ‘onderhandelen’ gaat het uiteindelijk maar om één ding: houdt u een plan over waar u achter staat? Doe geen toezeggingen als u ook maar een beetje twijfelt. U kunt gerust om bedenktijd vragen om hun ideeën te laten bezinken en het intern te bespreken.

Inspiratie Als u inspiratie wilt opdoen over de verschillende mogelijkheden waarop bedrijven met uw organisatie kunnen samenwerken, surf dan eens rond op de volgende website: www.beursvloer.com

Vier het succes! Om de inzet van het bedrijf te honoreren is het leuk om letterlijk samen een feestje te vieren. Organiseer bijvoorbeeld een borrel, een feest of een etentje samen met alle betrokkenen. Zo zet u het bedrijf en de betrokken medewerkers extra in het zonnetje en kweekt u animo voor een eventueel vervolgproject.

beursvloer baarn logo groot 1

Follow us

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod.

Volg ons